Korpusy
Příspěvky
Postřehy jak zpracovat a péct piškotový korpus
10. 5. 2016
Pár drobných rad o pečení korpusu, které najdete i u některých receptů. Zde jsem je shrnula do 4 bodů.
Kokosový korpus poctivý
24. 4. 2016
Abych tento kokosový korpus odlišila od ostatních kokosových korpusů, označila jsem jej poctivý. Proč poctivý? Protože je v něm v poměru k ostatním surovinám relativně hodně kokosu. To má za následek, že je korpus drobivější a pokud to nečekáte, mohlo by vás to zaskočit.
Vanilkový korpus lehký
20. 4. 2016
Najít chutný vanilkový korpus mi také dalo nějakou práci. Zatím jsem se ustálila na tomto, kterému jsem dala přívlastek lehký.
Čokoládový korpus třený
20. 4. 2016
Dlouho jsem hledala šikovný recept na čokoládový korpus. Pár jsem jich vyzkoušela a z žádného jsem nebyla nadšená. Po přečtení tohoto receptu jsem usoudila, že se jedná o třené těsto. Pojmenovala jsem tak i název receptu, abych jej odlišila od ostatních. Recept ani postup není nijak náročný za to výsledkem je korpus lahodné chuti. Tak si říkám, jestli někdy méně neznamená více.
Oříškový korpus
19. 4. 2016
Přestože nejsem fanda oříškových a čokoládových chutí a jejich kombinací, tento oříškový korpus považuji za jeden z nejchutnějších korpusů vůbec.