Kokosový korpus poctivý
Abych tento kokosový korpus odlišila od ostatních kokosových korpusů, označila jsem jej poctivý. Proč poctivý? Protože je v něm v poměru k ostatním surovinám relativně hodně kokosu. To má za následek, že je korpus drobivější a pokud to nečekáte, mohlo by vás to zaskočit.
Pro milovníky kokosek a kokosu to je ovšem recept optimální. V receptu jsou samé dobré suroviny - posuďte:
Suroviny:
- 2 vejce
- 250g polohrubé mouky
- 150 g moučkového cukru
- 150ml smetany ke šlehání
- 10ml oleje
- 100g kokosu
- 50g bílé čokolády
- 1 prášek do pečiva
Postup:
- Celá vejce jen chvilku šlehejte s cukrem
- přilijte olej a prošlehejte
- mouku smíchejte s práškem do pečiva a za stálého šlehání přisypávejte k vajíčkům s cukrem a olejem
- smetanu promíchejte s kokosem a opět za stálého míchání přilévejte k ostatním surovinám
- nakonec zašlehejte rozpuštěnou bílou čokoládu
- pečte ve vyhřáté troubě 45 minut na 170 supňů
Patrně se vám bude zdát, že je těsto velmi husté. Je to tak v pořádku a ničeho se neobávejte, pokud jste postupovali přesně podle návodu.
Co se mého pečení týče, dávám vždy méně prášku do pečiva. Nemám ráda, když je v těstu cítit, protože věřím tomu, že když to vadí mě, bude to vadit i hostům. Dala jsem proto 3/4 prášku do pečiva a bylo to pořád moc. Na druhou stranu je nutné počítat s tím, že vám těsto tolik nevyběhne. Tato dávka s 3/4 práškem do pečení je ideální do formy o průměru 20 cm a mě vystačilo na jedno prokrojení.
S bílou Čokolínou a odlehčeným čokoládovo-tvarohovým krémem výtečná kombinace.
Drobivost korpusu je patrná i na obrázku.