Poznatky a zkušenosti
Rubriky
Zkušenosti s hmotami
Poznatky - různé
Kuchyňští električtí pomocníci
Recepty
Příspěvky
Duhový dort z koupené směsi
19. 2. 2016
Párkrát jsem při svém pátrání po netu narazila na duhový dort alias Rainbow Cake. Pestrost korpusu a představa barviv uvnitř korpusu mě vždy tak trochu odradila. A co si budu nalhávat, také představa práce, barvení a pečení šesti placek, obarveného nádobí, .…. Přesto se mi do mysli vloudila myšlenka, že bych jej měla někdy vyzkoušet, když duhování je tou mou milou záležitostí.
SmartFlex Velvet
20. 2. 2016
Na potahování a modelování je SmartFlex jednoznačně top hmota. Skoro by se řeklo, že se s ní pracuje a modeluje samo. Základní hmota je bílá, má velmi jemnou strukturu, dobře se barví, optimálně gelovými barvami. Kupuji SmartFlex Velvet a SmartFlex Flower, který je trošku tužší, ideální na modelování květin. Koupit lze i již obarvené varianty. Příchutě jsem zatím zkusila mandlovou a citrónovou.
Formix
27. 2. 2016
Formix jsem koupila na doporučení na netu s tím, že je chutnější než SmartFlex a pracuje se s ní stejně dobře. Pokud jsem psala o K2, že je drobivá, tak Formix je mazlavý. Je opravdu chutnější než SmartFlex, ale žádnou další výhodu jsem na něm neshledala.
K2 hmota
27. 2. 2016
V eshopech se uvádí, že se jedná o nejoblíbenější cukrářskou hmotu. Musím uznat, že ze všech zatím vyzkoušených, patří k těm chutnějším. Zdaleka se s K2 nepracuje tak dobře jako se SmartFlexem, proto ji používám výhradně na potahování.
Marcipán
27. 2. 2016
Pravý marcipán, tedy z mandlí, má úžasnou vlastnost - nerozteče se na dortu s krémem ze šlehačky, tvarohu či podobně vlhkého krému. Základním pravidlem potahování dortu totiž je: pod potahovou hmotu používat výhradně máslový krém, zatímco pod marcipán můžete použít krém libovolný. A pokud už máte dost máslových krémů a jejich variací a přitom chcete mít potažený dort, přijde vám tato alternativa vhod.
Čokolína
19. 3. 2016
Na Čokolínu jsem narazila zcela náhodou při brouzdání na netu, přestože se jedná o regionální patentovaný produkt. Napsala jsem na uvedený kontakt e-mail s dotazem, kde mohu tuto hmotu zakoupit a přišla mi odpověď, že následující den bude paní cca 20 km od Strakonic na farmářských trzích i s Čokolínou. Z trhu jsem si přivezla testovací krabičku s několika různě barevnými kousky. Přestože hmotu nemám ještě zcela osahanou, musím se kvůli překvapující chuti podělit o první dojmy. Navíc se jedná o další hmotu,která snese šlehačkové a jinak vlhké krémy!
Oříškový korpus
19. 4. 2016
Přestože nejsem fanda oříškových a čokoládových chutí a jejich kombinací, tento oříškový korpus považuji za jeden z nejchutnějších korpusů vůbec.
Čokoládový korpus třený
20. 4. 2016
Dlouho jsem hledala šikovný recept na čokoládový korpus. Pár jsem jich vyzkoušela a z žádného jsem nebyla nadšená. Po přečtení tohoto receptu jsem usoudila, že se jedná o třené těsto. Pojmenovala jsem tak i název receptu, abych jej odlišila od ostatních. Recept ani postup není nijak náročný za to výsledkem je korpus lahodné chuti. Tak si říkám, jestli někdy méně neznamená více.