Krém s bílou čokoládou
Základem tohoto krému je kaše z mouky. Tento krém je výborný do těch korpusů, kam se nehodí vanilková chuť. Ráda jej kombinuji například s oříškovým korpusem.
Suroviny:
- 300 g másla
- 150 g moučkového cukru
- 400 ml mléka
- 2 vrchovaté lžíce polohrubé mouky
- vanilkový cukr/extrakt/lusk
- 50 g bílé čokolády (vždy dávám o něco více, min. 100 g)
- trocha rumu
Postup:
Nejdříve z mléka a mouky uvařte kaši. Do ještě horké kaše vmíchejte 50 g másla, vanilkový cukr a rozpuštěnou čokoládu a míchejte do vychladnutí. I zde by mohlo pomoci překrytí folií, ale já raději míchám.
250 g cukru ušlehejte s moučkovým cukrem do pěny. Po částech pak přidávejte vychladlou kaši. Jak už jsem psala v jiném návodu, dbjete na to, aby teploty kaše a máslové pěny byly vyrovnané, popř. aby máslová pěna měla nižší teplotu než kaše. Domnívám se totiž, že rozdíl teplot, respektive je-li máslo teplejší než druhá ingredience, je příčinou sražení krému (másla). No a nakonec, kdo má rád, přidejte rum.
úžasný
(Lenka, 8. 4. 2017 14:05)